200_controlid200

UKM Troms  – ung kultur møtes.

Konkurranse for opptak til internasjonal kunst-workshop

Bildene i dette skrivet er ment som inspirasjonselement basert på temaet i konkurransen.

Er du god til å tegne og male? Er du kunstinteressert ungdom mellom , og har lyst til å være med på et internasjonalt prosjekt i 2017? Høres det spennende ut med workshop i Tromsø i vinterferien og gjenbesøk til Arkhangelsk/Russland i oktober… og alle utgifter til hotell, mat og materiell dekkes av UKM Arctic?  

UKM-arctic i Troms har fått finansiering for gjennomføring av en internasjonal workshop for kunstinteresserte ungdommer. I og med at denne workshopen skal gjennomføres på et forholdsvis høyt nivå ønsker vi å rekruttere talentfulle ungdommer  i aldersgruppen 14.-17 år.

 

Prinsipper:

Vi ønsker å finne fram til 8 dedikerte ungdommer som er villig til å jobbe hardt for å oppnå best mulig resultat.  For å finne fram til de mest motiverte ungdommene har vi valgt å arrangere utvelgelsen med bakgrunn i en konkurranse. I og med at vi skal bruke en del økonomiske midler på hver enkelt deltaker ønsker vi å finne fram til ungdommer som er topp motivert for å delta på prosjektet. Det blir hardt arbeid – men også en flott opplevelse med reise til en ungdomsfestival i Russland første uke i oktober 2017. Konkurransen utlyses via vårt nettverk med kommunekontaktene i fylket. Vi sender også direktekontakt til ungdommer vi har i vårt interne UKM-register. 

 

Konkurransens innhold:

Selve prosjektet har tema: «Musikkinstrumenter» og skal lages i A2 – format. Dere kan selv bestemme hvilket materiale og hvilken teknikk dere vil bruke på konkurransebildet - (Oljemaling, akvarell, kullstift, blyant, tusj…eller andre teknikker.) Her gjelder det å stilisere musikkinstrumenter på fantasifulle måter.

Arbeidene skal leveres til oss innen 10.januar. Arbeidene skal ikke være innrammet og kan derfor sendes til oss sammenrullet i en papprull eller lignende. Vi ønsker å gjøre den endelige utvelgelsen av kandidater innen 15.januar. Arbeidene skal sendes til: UKM Arctic v/Lenvik Kommunes Postmottak, Rådhusveien 9300 Finnsnes. Arbeidet skal være merket på baksiden med navn, alder og full adresse.

Videre arbeid:

Deltakerne som til slutt blir valgt ut til å delta på prosjektet skal være med på en 5 dagers workshop i Tromsø i vinterferieuka i februar/mars. I denne uka skal vi bo på hotell, spise god mat, og etablere  samarbeid med 8 russiske ungdommer som er rekruttert på samme måte som dere. Dere skal sammen lage et utstillingsprosjekt med bruk av en ny kunst-teknikk. Utstillingsprosjektet skal stilles ut som en del av UKM-festivalen på Finnsnes i tidsrommet 21.-23.april, og i oktober skal vi flytte hele utstillingen til Arkhangelsk i Russland.

 

Spørsmål om prosjektet:

Spørsmål om prosjektet kan rettes til undertegnede

Telefon 97193855 / mail: adm@ukmarctic.no

Odd-Halvdan Jakobsen (daglig leder UKM Arctic Troms)