Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Ressan barnehage Solsikkeaksjonen SOS-Barnebyer

I anledning Solsikkaksjonen 2017 arrangerte vi solsikkebasar torsdag, 30. mars

 

Solsikkeaksjonen er en solidaritetsaksjon hvor barn i Norge bidrar til at sårbare barn i andre land får vokse opp i et trygt hjem. Alle barn som ønsker å støtte SOS-barnebyers arbeid kan være med og arrangere en Solsikkeaksjon. Man kan gjøre det sammen med barnehagen eller skolen sin, eller man kan gjøre det helt på egenhånd eller sammen med venner og familie.

Solsikkeaksjonen er for mange barn et første møte med dugnad og innsamling, og i det rikholdige aksjonsmateriellet får man mulighet til å bli kjent med barns hverdag i land som er forskjellige fra vårt. Vi har hatt sos barnebyer og solsikkeaksjonen som tema i hele mars måned, og samtidig knyttet det opp mot fagområdene i rammeplan for barnehagene. Vi har hatt økt fokus på fagområdet antall, rom og form. Forberedelse og gjennomføring av basar gir mange muligheter i den forbindelse.

Dette er fjerde året at Ressan barnehage inviterer til solsikkefest. På solsikkefesten har vi basar der vi solgte brukte leker, lodd, solsikker som vi har sådd og plantet og solsikkeboller. I tillegg solgte vi middag til alle som ønsket det. Alt til inntekt til aksjonen. Tradisjonen tro så ble vi sponset med elgkjøtt fra foreldrene, og barna var med å lage kjøttsuppe som ble servert med hjemmebakte rundstykker som tilbehør.

Det er ikke så enkelt for barna å forstå hva dette innebærer, men samtidig er heller ikke til å unngå at barna hører om det som skjer. I barnehagen ønsker vi å være med å bidra til at barna skal lære seg verdien av å hjelpe andre. Det er de voksnes ansvar å forklare og svare, så godt vi kan.

 

Barna hadde øvd inn et lite program på forhånd som de framførte for alle gjestene. Her fremfører noen av barna barns rettigheter i barnekonvensjonen.